Sportmassage

Door het regelmatig uitoefenen van je sport zal de spanning in je spieren stijgen. Deze vermoeidheid en de gedaalde spierfunctie kunnen de prestatie en toekomstige blessures negatief beïnvloeden.

Een sportmassage vermindert de spierspanning die wordt opgebouwd tijdens sportactiviteiten. De spieren worden goed losgemaakt in de diepte, wat nadien resulteert in een frisser gevoel tijdens trainingen en verminderde spierstijfheid. Het is een hoogstaande manier om de recuperatie te bevorderen na zware trainingen of wedstrijden. Daarnaast kan een sportmassage in de aanloop naar een belangrijke wedstrijd ook aangeraden zijn om de spieren optimaal voor te bereiden hierop.

Een massage is voor iedereen, topsport of recreatief, die een optimaal herstel beoogt na sport gerelateerde activiteiten. Tijdens de consultatie, +/- 45 minuten, zal er eerst worden nagegaan welke spiergroepen behandeld moeten worden aan de hand van een intakegesprek. Uw sportmasseur zal luisteren naar uw persoonlijke vraag en dan de behandeling uitvoeren.

Wij vragen steeds om gepaste kledij te dragen.

Sportvoeding

Sporters zijn zich nog onvoldoende bewust van de gunstige invloed die een goed uitgebalanceerde voeding op hun presentatieniveau kan hebben.

De juiste voeding verbetert op de eerste plaats de prestaties zelf. Elke sporttak heeft haar specificiteit. Soms is kracht de belangrijkste factor, voor andere sporten is dat snelheid of uithoudingsvermogen. Het juiste voedingspatroon kan de prestaties substantieel verbeteren. Dit is het domein van de sportdiëtiste. Ze zal rekening houden met de periode waarin de sporter zich bevindt: competitie-, training- of recuperatieperiode en specifieke adviezen formuleren voor elke individuele sporter apart. Want iedere persoon is anders: qua lichaamsbouw, metabolisme, etc. Sportdiëtiek is specialistenwerk.

Daarnaast zal de juiste voeding de recuperatie na de prestatie bevorderen. En bovendien draagt een goed voedingspatroon bij tot het voorkomen van blessures en/of zal het helpen om ze sneller te helen.

Tijdens een blessureperiode bijvoorbeeld, zal de energiebehoefte veranderen omdat de inspanningen noodgedwongen wegvallen. De lichaamssamenstelling kan wijzigen, de eiwitbehoefte kan toenemen… . Ook tijdens deze periodes is het aan te raden de sportdiëtiste te raadplegen voor specifiek advies.

Verder is zij beschikbaar om de vele vragen te beantwoorden die sporters zich stellen over hun voeding: gebruik van vitamines/supplementen, diëten, voeding tijdens buitenlandse stages/competities, allergieën, enz.

Afspraak aanvragen

Sportpsycholoog

Viktor Van der Veken studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de KU Leuven. Nadien volgde hij de opleiding Praktijkgerichte Sportpsychologie, eveneens aan de KU Leuven, om zich verder te specialiseren in de sportpsychologie. Om meer greep te krijgen op de onbewuste processen binnenin onze hersenen, volgde hij ook nog een opleiding over Limbic Coaching aan het Palo Alto Institute.

Het is zijn doel om de atleet te helpen het beste uit zichzelf te halen. Dit bereikt men door het zelfinzicht in de eigen denkprocessen te versterken en nieuwe mentale vaardigheden aan te leren. Zijn focus is om de zelfredzaamheid van de atleet te versterken zodat deze zijn potentieel optimaal kan benutten.

Viktor startte zijn carrière bij de Vlaamse Schermbond waar hij wordt ingezet als mental coach voor de topsportschool atleten. Verder werkte hij al met atleten uit allerlei sporttakken zowel individuele (schermen, tennis, atletiek, wielrennen, enz.) als teamsporten (voetbal, handbal, enz.). Maar ook met atleten van alle niveaus, of je nu een topatleet bent of een recreatieve sporter die de eigen grenzen wilt aftasten in beide gevallen kan je bij hem terecht om je mentale weerbaarheid te versterken en je prestaties te verbeteren.

Afspraak aanvragen

Aqtor!

  • Maatname van orthopedische steunzolen op basis van loopanalyses waarbij gebruik gemaakt wordt van de nieuwste technologieën, om zowel statisch als dynamisch de voetafdruk en het looppatroon te bestuderen, rekening houdend met een bepaalde pathologie of acuut probleem. De steunzolen die hieruit voortkomen, worden ge-3D-print met alle aanpassingen en correcties in verwerkt. Een uniek concept!
  • Allerlei orthesen die - na overleg met de geneesheer-specialist - op voorschrift afgeleverd worden. Deze lichaamsondersteunende of sport-prestatiegerichte orthesen kunnen nauwkeurig vervaardigd en snel afgeleverd worden, dankzij 3D-scan-maatname-technieken.

Afspraak aanvragen