Maarten Thysen

Maarten Thysen

Physical Therapy

Maarten Thysen is MSc. Lichamelijke Opvoeding en MSc. Kinesitherapie, met een specialisatie in de Sportkinesitherapie en Manuele Therapie. Als senior sportkinesitherapeut aan de UZ-KULeuven heeft hij een ruime expertise uitgebouwd inzake preventie en revalidatie van sportletsels.

Maarten begeleidt sinds 2003 zowel nationale als internationale atleten en werkt samen met verschillende topsportfederaties, zoals onder andere de Vlaamse Atletiek Liga, Wielerbond Vlaanderen en de Vlaamse Yachting Federatie. 

Ook ondersteunt hij verschillende internationale teams. Hij is sinds 2010 verantwoordelijk voor de S&C training van het BMC-Vifit pro triathlon team. Tevens stelde hij voor OPQS pro cycling team gedurende drie seizoenen de off-bike trainingen samen.

Maarten maakte deel uit van Team Belgium op de Olympische Spelen van Peking 2008, Londen 2012 en Rio 2016. Met het schaatsteam rond Bart Swings was hij betrokken bij de Olympische Winterspelen van Sochi 2014 en Pyeongchang 2018. Op dit moment worden de atleten voorbereid op hun Road To Tokyo 2020.

Read more >
Thalia Kindt

Thalia Kindt

Physical Therapy

Thalia Kindt is MSc. Lichamelijke Opvoeding en MSc. Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, met specialisatie sportkinesitherapie. In 2016 behaalde ze eveneens haar diploma als Manueel Therapeut. Hiernaast specialiseert ze zich in GRIT als Clinical Pilates instructor. Hiervoor volgde ze reeds succesvol de opleiding aan de APPI Health Group academie in Londen. 

Thalia is haar professionele carrière gestart als onderzoeksmedewerker aan de KU Leuven. Gedurende deze periode heeft ze zich toegelegd op musculoskeletaal onderzoek in combinatie met ganganalyses en mechanisch gestuurde krachtmetingen. Deze verworven wetenschappelijke kennis en ervaring worden klinisch geïntegreerd bij het analyseren van de looptechniek ter preventie van specifieke sportletsels.

Sinds 2005 is Thalia trainster van gymnasten op verschillende niveau’s. Ze heeft zich toegelegd op de competitiegymnastiek en het begeleiden van deze gymnasten naar hun individuele doelen, voornamelijk bij tumbling. Naast haar ervaring als trainster, was ze tevens jurylid in deze sport. Op die manier heeft zij zich kunnen specialiseren in het analyseren van zeer specifieke bewegingspatronen en het corrigeren van technische afwijkingen, hetgeen kan worden toegepast ter preventie van letsels en tijdens de sportrevalidatie.

 

Read more >
Lien Steurs

Lien Steurs

Physical Therapy

Lien Steurs is BSc. Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen en MSc. Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie  met een specialisatie in sport en manuele therapie.
 
Ze is begonnen met kinesitherapeutische begeleiding binnen de Elite sport in de Belgische Superleague, damesvoetbal, waarna ze in Australië kennis maakte met Rugby League.
Sinds haar start in GRIT, groeide haar expertise in sportspecifieke blessurepreventie en revalidatie. Dit door mee te reizen op de US en European Tour of Golf en met het Belgische snowboard team op hun World Cups.
 
Momenteel is ze de kinesitherapeute van de Red Panthers, de Nationale damesploeg veldhockey. Het team is in volle voorbereiding op weg naar de Pro League (2019), het Europees Kampioenschap (2019) en de Olympische Spelen in Tokyo (2020).

Read more >
Joris Jellasics

Joris Jellasics

Physical Therapy

Joris Jellasics is Bsc. Lichamelijke opvoeding & Bewegingswetenschappen en Msc. Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, met een specialisatie in de Sportkinesitherapie, Myofasciale Therapie en Manuele Therapie.

Joris startte zijn professionele carrière als sportkinesist in het Sportmedisch Adviescentrum (SMAC) te Leuven, waar hij zijn kennis in sportblessures kon ontwikkelen. Gedurende verschillende jaren werkte hij als Physical Coach bij de elite jeugdopleiding van Oud-Heverlee Leuven. Hier begeleidde hij de spelers bij het optimaliseren van de fysieke aspecten en was er verantwoordelijk voor blessurepreventie.

Momenteel is Joris actief bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), waar hij nationale jeugdselecties begeleidt als kinesist.  Ook is hij verbonden aan de Topsportschool Voetbal te Leuven, waar hij tewerkgesteld is als Revalidatie Trainer.

Read more >
Iris Vandewiele

Iris Vandewiele

Physical Therapy

Iris Vandewiele is Msc. Lichamelijke opvoeding & Bewegingswetenschappen en Msc. Revalidatie wetenschappen en Kinesitherapie, met specialisatie in de sportkinesitherapie. Hiernaast is ze gecertificeerd personal trainer (NASM) en volgt ze nu een specialisatieopleiding Manuele Therapie.

Verdere kennis in de sportkinesitherapie heeft ze verworven met stages in het Isokinetic centre London (FIFA medical centre of excellence) en het Sportmedisch Adviescenrum (SMAC) waar ze ook haar professionele carrière startte.  In het SMAC was ze verantwoordelijk voor het kinesitherapieluik van de topsportschool damesvoetbal en werkte ze met zowel recreatieve als elite sporters.

Op dit moment werkt Iris nog steeds samen met de topsportschool voetbal als reva-trainer waar ze instaat voor blessurepreventie en kinesitherapie. Ze is tevens kinesitherapeute van de yellow flames.

Read more >
Johan Bellemans

Johan Bellemans

Knie- en sportletsels

Prof. Dr. J. Bellemans is orthopedisch chirurg met als specialisatie kniechirurgie en sportletsels. Hij geniet internationale erkenning omtrent zijn kennis van het kniegewricht. Hij introduceerde als eerste in ons land verschillende nieuwe operatietechnieken op het vlak van kruisbandchirurgie, meniscustransplantaties, knieprothese chirurgie en laser-geassisteerde orthopedische chirurgie.
Prof. Bellemans was gedurende 7 jaar Diensthoofd Orthopedie evenals Professor Orthopedie aan de faculteit geneeskunde van de KU Leuven, waar hij de lessen orthopedie doceerde aan de opleiding geneeskunde, evenals de cursus sportletsels in de opleiding sportgeneeskunde. Momenteel maakt hij deel uit van de dienst orthopedie-traumatologie van het ZOL Genk.

Hij is auteur van verschillende Engelstalige standaardwerken omtrent knie- en sportpathologie, en publiceerde meer dan 190 peer-gereviewde artikels omtrent knie- en sportaandoeningen.
Prof. Dr. J. Bellemans wordt geconsulteerd door internationale en nationale topsporters, en was recent in het wereldnieuws omtrent zijn ontdekking van het anterolaterale ligament van de knie, waarrond hij samen met zijn team baanbrekend werk heeft verricht.

Hij is tevens team-arts van de Belgische Olympische ploeg sedert de Olympische Spelen van Peking 2008 en Londen 2012. Op de Olympische Spelen in Rio 2016 was hij algemeen coordinator en hoofd van de medische staf voor de atleten van Team Belgium.

Read more >
Roel Parys

Roel Parys

Sports Medicine

Dr. Roel Parys studeerde Fysische Geneeskunde en Sportgeneeskunde aan de KU Leuven. Hij volgde nadien nog een fellowship in Sportgeneeskunde aan de universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika) en deed buitenlandse ervaring op in het Olympic Parc Sports Medicine Center in Melbourne (Australië). Hij maakt deel uit van de groep Fysische Geneeskunde van het OLV-ziekenhuis te Aalst. Hij specialiseert zich in de conservatieve behandeling van problemen van het bewegingsstelsel.

Momenteel is hij ploegarts van het internationale BMC-VIFIT Sport Pro Triathlon Team, de Belgische atletiekfederatie, Okapi Aalstar en de Vlaamse triatlon- duatlonliga. In deze hoedanigheid ging hij als teamarts mee naar het EK atletiek 2012 (Helsinki), 2014 (Zürich), 2016 (Amsterdam) en 2018 (Berlijn) en WK atletiek 2011 (Daegu), 2013 (Moskou), 2015 (Peking) en 2017 (Londen). Hij was tevens deel van de Belgische medische staf op de Olympische Spelen 2016 (Rio).

Read more >
Kristof Smeets

Kristof Smeets

knie- en sportletsels

Dr. Kristof Smeets studeerde af als orthopedische chirurg aan de KULeuven, met extra bekwaamheid in knie- en sportletsels. Hij volgde nadien nog een extra opleiding bij wereldbefaamde kniechirurgen in het North Sydney Orthopaedic & Sports Medicine Centre (Sydney - Australië), de Mayo Clinic (Rochester – Verenigde Staten) en de Steadman Clinic (Vail - Verenigde Staten). Vervolgens verfijnde hij zijn kennis en kunde bij Professor Bellemans in het ZOL Genk, waar hij gedurende meerdere jaren fulltime aan zijn zijde stond.

Tijdens deze periode volgde hij ook meerdere cursussen in musculoskeletale echografie. Momenteel maakt dr. Smeets deel uit van de dienst orthopedie AZ Vesalius te Tongeren. 

Dr. Smeets deed innovatief onderzoek naar de ligamentaire stabiliteit van de knie en legde hierover met succes een doctoraat af. Deze jaren van intens onderzoek werden bekroond met de titel van doctor in de (bio)medische wetenschappen aan de Universiteit Hasselt en KU Leuven.

Dr. Smeets gaat mee als begeleidend arts tijdens stages van het Belgisch Olympisch and Interfederaal Comité (BOIC). Ook was hij als teamarts verbonden bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) waar hij verschillende buitenlandse stages en wedstrijden begeleidde. Hij is gewezen bestuurslid van de BOTRA (Belgian Orthopaedics & Traumatology Residents Association).

Read more >
Thomas Deraedt

Thomas Deraedt

Thomas Deraedt studeerde af in 2004 als Bachelor Orthopaedic Technology aan de Katholieke Hogeschool Kempen en in 2006 behaalde hij zijn RIZIV-erkenning als orthopedisch technoloog (verstrekker | bandagist - orthesist).

Sinds 2004 is hij werkzaam bij de firma Aqtor!. Met de nieuwste materialen, de meest vooruitstrevende technologieën en eigen ontwikkelde, digitale toepassingen die Aqtor!  hanteert, kan er snel en accuraat gewerkt worden. Thomas werkt steeds vanuit de bewegingsmogelijkheden van de persoon, niet vanuit zijn/haar fysieke beperkingen. Hij stelt personen met mobiliteitsbeperkingen in staat hun bewegingsvrijheid terug te winnen. Dit in samenspraak met de geneesheer-specialist en/of een multidisciplinair team.

Thomas werkt voor het UZ Leuven en het ASZ Geraardsbergen voor de diensten orthopedie, traumatologie en revalidatie. Tevens werkte hij reeds voor het brandwondencentrum Oscare in Antwerpen en voor de Europa Ziekenhuizen te Brussel.

Read more >
Viktor Van der Veken

Viktor Van der Veken

Sportpsycholoog

Viktor Van der Veken studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de KU Leuven. Nadien volgde hij de opleiding Praktijkgerichte Sportpsychologie, eveneens aan de KU Leuven, om zich verder te specialiseren in de sportpsychologie. Om meer greep te krijgen op de onbewuste processen binnenin onze hersenen, volgde hij ook nog een opleiding over Limbic Coaching aan het Palo Alto Institute. 

Het is zijn doel om de atleet te helpen het beste uit zichzelf te halen. Dit bereikt men door het zelfinzicht in de eigen denkprocessen te versterken en nieuwe mentale vaardigheden aan te leren. Zijn focus is om de zelfredzaamheid van de atleet te versterken zodat deze zijn potentieel optimaal kan benutten. 

Viktor startte zijn carrière bij de Vlaamse Schermbond waar hij wordt ingezet als mental coach voor de topsportschool atleten. Verder werkte hij al met atleten uit allerlei sporttakken zowel individuele (schermen, tennis, atletiek, wielrennen, enz.) als teamsporten (voetbal, handbal, enz.). Maar ook met atleten van alle niveaus, of je nu een topatleet bent of een recreatieve sporter die de eigen grenzen wilt aftasten in beide gevallen kan je bij hem terecht om je mentale weerbaarheid te versterken en je prestaties te verbeteren. 

Read more >
Karolien Rector

Karolien Rector

Sportdiëtiste

Karolien Rector is een ervaren sportdiëtiste. Na haar opleiding als diëtiste behaalde ze een Masterdiploma Gezondheidsbeleid en Ziekenhuismanagement aan de KULeuven. Daarna volgde een doorgedreven specialisatie in de sportdiëtiek. Eerst via de opleiding ‘Sportvoeding’ aan de Han Hogeschool in Nijmegen (Nederland), vervolgens via de gerenommeerde opleiding ‘Sports Nutrition’ van het International Olympisch Comité (IOC, Lausanne, Zwitserland). Het begeleiden van sporters is haar passie! Heel wat sporters consulteerden haar reeds voor advies. Vaak zijn het professionals. Onder haar cliënteel vind je de tennistop, profvoetballers en -wielrenners, hockeyers, de nationale zeilploeg en vele toppers uit de ‘kleinere sporten’. Maar ook recreatieve sporters kunnen zeker bij haar terecht voor advies: al wie gezond en gepassioneerd wil sporten neemt zij graag in begeleiding.

Read more >
Samantha Kennes

Samantha Kennes

Administratieve assistente

Vanaf het begin in 2014 is Samantha het aanspreekpunt voor de patienten , staat ze in voor het verstrekken van de nodige informatie en het behandelen van de dossiers.

Vanaf  2018 is zij verantwoordelijk voor de secretariële ondersteuning van de artsen.

Read more >
Anneleen Bielen

Anneleen Bielen

Administratieve assistente

Vanaf 2018 heeft Anneleen ons secretariaat versterkt.

Zij is verantwoordelijk voor de secretariële ondersteuning van de physiotherapeuten en personal trainers.

Read more >
Rudi Diels

Rudi Diels

Sports Performance

Rudi Diels is Licentiaat in de Lichamelijke Opvoeding en Adviseur in de Lichamelijke Opvoeding met expertise in training en coaching. 

Hij is actief in de atletiek sinds 1987 en begeleidt individuele atleten waaronder verschillende Olympische atleten zoals Kim Gevaert, Elodie Ouedraogo en Michaël Bultheel.  

Rudi is ook nationale aflossingscoach 4x100m vrouwen sinds 2001. Met dit team behaalde hij in 2008 op de Olympische Spelen van Peking goud. 

Hij is coach binnen de Belgische delegatie voor de Olympische Spelen, Wereld Kampioenschappen en Europese Kampioenschappen sinds 1999.

Rudi was tevens hoofdcoach van het Belgisch bobslee team vrouwen van 2007 t.e.m. 2014. Met dit team behaalde hij een 6de plaats op de Olympische Winterspelen van Sochi. 

Hij heeft bovendien ervaring als physical coach in verschillende sporten waaronder atletiek, bobslee en tennis.

Read more >
Dries Peeters

Dries Peeters

Sports Performance + Personal Training

Dries Peeters is van opleiding licentiaat Lichamelijke Opvoeding aan de K.U.Leuven met verdieping in training & coaching atletiek sprint en hordenlopen. Daarnaast volgde hij een sportwetenschappelijk researchtraject in de biomechanica. Dries is een voormalige atleet gespecialiseerd in het hordenlopen, waar hij deelnam aan enkele internationale wedstrijden en kampioenschappen in de jeugdreeksen. Zo ging hij onder meer in 2009 naar het EK U20 en in 2010 naar het WK U20. In 2016 sloot hij zijn atletiekcarrière af om zich te focussen op training en coaching. Momenteel is Dries high performance coach bij GRIT Sports Performance. Hij verzorgt de fysieke trainingen van de jeugdvoetballers van KVC Westerlo, enkele Belgische scheids- en lijnrechters en is aansluitend coördinator en coach in Dilbeek Atletiek Club waar tal van jeugdatleten het voortreffelijk doen op recreatief en nationaal niveau.

Read more >
Koen Bellemans

Koen Bellemans

Personal Training en Sports Performance

Koen was atleet op nationaal niveau en gespecialiseerd in de 400m. Voor hij op zijn 18e met atletiek begon, speelde hij voetbal in de 2e klasse bij ondermeer KVK Tienen en OHL. Momenteel is Koen High Perfomance coach bij GRIT Sports Performance. Hij is physical coach van nationaal bobslee en skeleton team, hij verzorgt de krachttraining van beloftevolle handballers binnen het 'BE STRONGER' project alsook de conditietraining van beloftevolle tennissers. Hiernaast promoot Koen een fysiek actieve levenstijl en helpt hij adolescenten actief zijn door o.a. hun vragen rond fitheit en gezondheid te beantwoorden via FITFAQS

Read more >
Inge Bellemans

Inge Bellemans

Sport Massage en Sports Performance

Inge Bellemans is Msc. in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen, gespecialiseerd in de sportrevalidatie. Ze werkte in 2019 haar stage af in 'the Narrabeen Sports Physio Clinic' in Sydney, Australië, waar ze o.a. het nationale junior Rugby Sevens team mee begeleidde.

 

Als atlete komt ze zelf in actie op de 400 meter horden en de 100 meter horden. Hiernaast voorziet Inge atleten van de nodige recuperatiemogelijkheden onder de vorm van

sportmassage. Daarnaast wil ze zo veel mogelijk mensen actief krijgen met het online platform FITFAQS.

Read more >