Maarten Thysen

Maarten Thysen

Physical Therapy

Maarten Thysen is MSc. Lichamelijke Opvoeding en MSc. Kinesitherapie, met een specialisatie in de Sportkinesitherapie en Manuele Therapie. Als senior sportkinesitherapeut aan de UZ-KULeuven heeft hij een ruime expertise uitgebouwd inzake preventie en revalidatie van sportletsels.

Maarten begeleidt sinds 2003 zowel nationale als internationale atleten en werkt samen met verschillende topsportfederaties, zoals onder andere de Vlaamse Atletiek Liga, Wielerbond Vlaanderen en de Vlaamse Yachting Federatie. 

Ook ondersteunt hij verschillende internationale teams. Hij is sinds 2010 verantwoordelijk voor de S&C training van het BMC-Etixx pro triathlon team. Tevens stelde hij voor OPQS pro cycling team gedurende drie seizoenen de off-bike trainingen samen.

Maarten maakte deel uit van Team Belgium op de Olympische Spelen van Peking 2008, Londen 2012 en Rio 2016. Met het schaatsteam rond Bart Swings was hij betrokken bij de Olympische Winterspelen van Sochi 2014. Op dit moment worden de Winterspelen van Pyeongchang 2018 voorbereid en is de Road To Tokyo 2020 ingezet.

Read more >
Mathieu Gram

Mathieu Gram

Physical Therapy

Mathieu Gram is MSc. Lichamelijke Opvoeding & bewegingswetenschappen en MSc. Kinesitherapie. Zijn voornaamste focus is het optimaliseren van iemands revalidatie en het maximaliseren van iemands potentieel in functie van zijn of haar ambitieus prestatie doeleinden. Hij heeft een professioneel verleden in elite sport op niet minder dan 3 verschillende continenten. Die ervaring in verschillende culturen en sportspecifieke visies biedt hem een uniek en eclectisch perspectief om atleten door de noodzakelijke stappen van hun rehabilitatie en/of weg naar prestatie te gidsen en hun ambities opnieuw waar te maken.

Hij startte zijn carrière in Perth (West Australië) als stagiair bij de West Coast Eagles Australian Football Team. Nadien werkte hij een seizoen bij Al-Ahli Saudi voetbal club in Jeddah (Saudi-Arabië). In 2014 kwam hij terug naar België om te assisteren in de opstart van het holisitsche concept van “Grit Belgian Sports Clinic”. Sindsdien begeleidt hij de atleten naar hun competitieve doeleinden op Europese en Wereldbekers en maakte deel uit van het Belgian Olympic Team op de Europese spelen in Baku 2015 en de Olympische spelen in Rio 2016.

Read more >
Thalia Kindt

Thalia Kindt

Physical Therapy

Thalia Kindt is MSc. Lichamelijke Opvoeding en MSc. Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, met specialisatie sportkinesitherapie. In 2016 behaalde ze eveneens haar diploma als Manueel Therapeut. Hiernaast specialiseert ze zich in GRIT als Clinical Pilates instructor. Hiervoor volgde ze reeds succesvol de opleiding aan de APPI Health Group academie in Londen. 

Thalia is haar professionele carrière gestart als onderzoeksmedewerker aan de KU Leuven. Gedurende deze periode heeft ze zich toegelegd op musculoskeletaal onderzoek in combinatie met ganganalyses en mechanisch gestuurde krachtmetingen. Deze verworven wetenschappelijke kennis en ervaring worden klinisch geïntegreerd bij het analyseren van de looptechniek ter preventie van specifieke sportletsels.

Sinds 2005 is Thalia trainster van gymnasten op verschillende niveau’s. Ze heeft zich toegelegd op de competitiegymnastiek en het begeleiden van deze gymnasten naar hun individuele doelen, voornamelijk bij tumbling. Naast haar ervaring als trainster, is ze tevens jurylid in deze sport. Op die manier heeft zij zich kunnen specialiseren in het analyseren van zeer specifieke bewegingspatronen en het corrigeren van technische afwijkingen, hetgeen kan worden toegepast ter preventie van letsels en tijdens de sportrevalidatie.

Read more >
Lien Steurs

Lien Steurs

Physical Therapy

Lien Steurs is BSc. Lichamelijke Opvoeding en MSc. Kinesitherapie met specialisatie sportkinesitherapie. Op dit moment volgt ze ook een specialisatie opleiding tot Manueel Therapeut.

Ze werkte als Physical Coach waarbij ze personen individueel begeleidde om hun sportieve doelstelling te bereiken en assisteerde daarnaast de fysieke training binnen de eredivisie Dames Hockey. Haar kennis omtrent sportblessures, letselpreventie en prestatieondersteunende trainingen ontwikkelde ze verder als sportkinesithereute binnen de Superleague voetbalcompetitie (België) en rugby league (Australië).  

Tijdens haar Master aan de KULeuven werkte ze mee aan onderzoek omtrent blessurepreventie binnen de loopsport met als doel om loopanalyses in de klinische praktijk op een wetenschappelijke manier te integreren.

Naast haar tijd in de praktijk, reist Lien af naar wedstrijden binnen de PGA European Tour (golf) voor kinesitherapeutische en prestatieondersteunende begeleiding.

Read more >
Joris Jellasics

Joris Jellasics

Physical Therapy

Joris Jellasics is Bsc. Lichamelijke opvoeding & Bewegingswetenschappen en Msc. Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, met een specialisatie in de Sportkinesitherapie en Myofasciale Therapie. Momenteel volgt hij nog een specialisatie Manuele Therapie.

Joris startte zijn professionele carrière als sportkinesist in het Sportmedisch Adviescentrum (SMAC) te Leuven, waar hij zijn kennis in sportblessures kon ontwikkelen. Gedurende verschillende jaren werkte hij als Physical Coach bij de elite jeugdopleiding van Oud-Heverlee Leuven. Hier begeleidde hij de spelers bij het optimaliseren van de fysieke aspecten en was er verantwoordelijk voor blessurepreventie.

Momenteel is Joris actief als Revalidatie-trainer binnen de Topsportschool Voetbal te Leuven en is hij verbonden aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), waar hij nationale jeugdselecties begeleidt als sportkinesitherapeut.

Read more >
Johan Bellemans

Johan Bellemans

Knie- en sportletsels

Prof. Dr. J. Bellemans is orthopedisch chirurg met als specialisatie kniechirurgie en sportletsels. Hij geniet internationale erkenning omtrent zijn kennis van het kniegewricht. Hij introduceerde als eerste in ons land verschillende nieuwe operatietechnieken op het vlak van kruisbandchirurgie, meniscustransplantaties, knieprothese chirurgie en laser-geassisteerde orthopedische chirurgie.
Prof. Bellemans was gedurende 7 jaar Diensthoofd Orthopedie evenals Professor Orthopedie aan de faculteit geneeskunde van de KU Leuven, waar hij de lessen orthopedie doceerde aan de opleiding geneeskunde, evenals de cursus sportletsels in de opleiding sportgeneeskunde. Momenteel maakt hij deel uit van de dienst orthopedie-traumatologie van het ZOL Genk.

Hij is auteur van verschillende Engelstalige standaardwerken omtrent knie- en sportpathologie, en publiceerde meer dan 190 peer-gereviewde artikels omtrent knie- en sportaandoeningen.
Prof. Dr. J. Bellemans wordt geconsulteerd door internationale en nationale topsporters, en was recent in het wereldnieuws omtrent zijn ontdekking van het anterolaterale ligament van de knie, waarrond hij samen met zijn team baanbrekend werk heeft verricht.

Hij is tevens team-arts van de Belgische Olympische ploeg sedert de Olympische Spelen van Peking 2008 en Londen 2012. Op de Olympische Spelen in Rio 2016 was hij algemeen coordinator en hoofd van de medische staf voor de atleten van Team Belgium.

Read more >
Roel Parys

Roel Parys

Sports Medicine

Dr. Roel Parys studeerde Fysische Geneeskunde en Sportgeneeskunde aan de KU Leuven. Hij volgde nadien nog een fellowship in Sportgeneeskunde aan de universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika) en deed buitenlandse ervaring op in het Olympic Parc Sports Medicine Center in Melbourne (Australië). Hij maakt deel uit van de groep Fysische Geneeskunde van het OLV-ziekenhuis te Aalst. Hij specialiseert zich in de conservatieve behandeling van problemen van het bewegingsstelsel.

Momenteel is hij ploegarts van het internationale BMC-Etixx Pro Triathlon Team, de Belgische atletiekfederatie, Okapi Aalstar en de Vlaamse triatlon- duatlonliga. In deze hoedanigheid ging hij als teamarts mee naar het EK atletiek 2012 (Helsinki), 2014 (Zürich) en 2016 (Amsterdam) en WK atletiek 2011 (Daegu), 2013 (Moskou), 2015 (Peking) en 2017 (Londen). Hij was tevens deel van de Belgische medische staf op de Olympische Spelen 2016 (Rio).

Read more >
Kristof Smeets

Kristof Smeets

knie- en sportletsels

Dr. Kristof Smeets studeerde af als orthopedische chirurg aan de KULeuven, met extra bekwaamheid in knie- en sportletsels. Hij volgde nadien nog een bijkomende opleiding in de North Sydney Orthopaedic & Sports Medicine Centre (Sydney - Australië), de Mayo Clinic (Rochester – Verenigde Staten) en de Steadman Clinic (Vail - Verenigde Staten). Momenteel is hij ook werkzaam in het Ziekenhuis Oost-Limburg (Genk) en combineert hij dit met wetenschappelijk onderzoek naar knie- en sportaandoeningen.

Hij begeleidde als teamarts van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) de nationale jeugdvoetbalploegen U15 en U16 bij buitenlandse stages en wedstrijden. Tevens ging hij mee als begeleidend arts tijdens jeugd Olympische stages van het Belgisch Olympisch and Interfederaal Comité (BOIC). Hij is gewezen bestuurslid van de BOTRA (Belgian Orthopaedics & Traumatology Residents Association).

Read more >
Glenn Van Crombrugge

Glenn Van Crombrugge

Sports Medicine

Dr. Glenn Van Crombrugge is sportarts en huisarts, afgestudeerd aan de KU Leuven en U Gent. Naast GRIT is hij ook werkzaam in Medical Sportlab Mechelen. Hij specialiseert zich in:
- Diagnostiek en behandeling van sportblessures
- Diagnostiek en behandeling van problemen van het bewegingsstelsel in het algemeen
- Sportmedische keuringen (cardiologisch en biomechanisch)
- Sportspecifieke en algemene bloedanalyses
​- Inspanningstesten met bepalen van individuele trainingszones

Dr. Van Crombrugge is werkzaam als sportarts voor de Koninklijke Belgische Voetbalbond waarbij hij onder andere de sportmedische keuringen deed van de Rode Duivels voorafgaand aan het WK 2014 in Brazilië en EK 2016 in Frankrijk. Daarnaast staat hij in voor de blessurebehandeling en sportmedische keuringen van Rugby Mechelen en voetbalploeg KFC Eppegem.

Read more >
Elodie Ouedraogo

Elodie Ouedraogo

Verantwoordelijke Personal Training

Ik hou van sporten en atletiek in het bijzonder. Maar liefst 22 jaar van mijn leven heb ik eraan opgeofferd. Van je hobby je beroep kunnen maken: het leven van een topsporter is de droom van menig sportliefhebber. Het klinkt allemaal ongelooflijk spannend. En dat is het ook: verre reizen, interessante ontmoetingen, en als het even allemaal meezit ook nog een medaille.

Mensen hebben al dan niet terecht ontzag voor sporters, maar wat is topsport nu eigenlijk? Twee tot drie keer per dag al je energie steken in een training, in de hoop daar op het juiste moment de vruchten van te kunnen plukken, il faut le faire. Topsport is trainen voor die ene dag in het jaar waarop alle puzzelstukjes in mekaar moeten vallen. In die luttele seconden moet je het beste niveau ooit naar boven zien te halen. Toevallig ziek geweest of wat minder geslapen in de weken ervoor? Jammer, volgend jaar dient er zich misschien een nieuwe mogelijkheid aan.

Er zijn nu eenmaal weinig zekerheden in het leven en in topsport zijn er nagenoeg geen.
De liefde en het respect dat je krijgt van een natie wanneer je met eremetaal terugkeert is overweldigend, ja zelfs verslavend. De kritiek wanneer je “faalt, ontgoochelt of teleurstelt”, ongemeen hard. Zelden zal je, hoe openhartig een interview ook aanvoelt, in de ziel van een echte sporter kunnen kijken. Als we winnen, minimaliseren we onze prestatie, als we verliezen, leggen we onherroepelijk de fout bij onszelf. “Niet goed genoeg" is het standaardantwoord steevast. Zo hoort het nu eenmaal.  Geef vooral geen verdere uitleg, want dat is niet sympathiek.

Een topsporter leeft een ascetisch bestaan en laat zich enkel in de arena opmerken.
Kleur je toch buiten de lijntjes dan kan je er prat opgaan dat een mindere prestatie volgens “kenners”, die overigens nooit op een training te bespeuren vallen, hieraan te wijten valt. De realiteit is dat sportmensen 50 weken per jaar zelden ontspannen zijn. We zijn controlefreaks, soms zelfs machines, die met een stralende glimlach en de ontdeugende pretoogjes van een tienjarige verhullen dat we eigenlijk gruwelijk ambitieus zijn. Maar bovenal staat onze stressmeter heel vaak, en in mijn geval altijd, in het rood.
Tijdens een rustperiode is er het gevecht tussen genieten van lekker eten en de onvermijdelijke extra kilo’s. In een trainingsblok de stress om mindere tijden, prestaties of blessures. En als we uiteindelijk al die angsten overwinnen, en het moment of de wedstrijd aanbreekt waarop we zouden moeten genieten en de vruchten plukken van ons hard labeur, komt de faalangst.

Wij draaien geen shiften van 12 uur in de zorgsector, wij zijn geen wereldverbeteraars, maar we doen hooguit dromen en we inspireren. Atletiek heeft in de ogen van omstaanders van mij een fysiek sterke vrouw gemaakt. Ik besef nu dat het van mij vooral een onverschrokken persoon heeft gemaakt. Het stelt me in staat om nieuwe dingen te proberen zoals dit fantastisch GRIT avontuur. 

Maar wat betekent GRIT voor mij. Het aanbieden van een goede omkadering. Een juiste en persoonlijke aanpak, cruciaal voor mensen die op een gezonde en verantwoorde manier willen sporten. Een toptrainer, een uitstekende medische omkadering en een fantastische groep nieuwe vrienden om mee te trainen helpen hier alvast bij. Dit was overigens ook jarenlang mijn geheim. En nu wil ik heel graag met jullie delen. Trainen bij GRIT zal je misschien geen gouden medaille opleveren, maar je zal ondervinden dat je veel meer aankan dan je denkt. Topsport is een voortdurend gevecht met jezelf…niet meer of minder. En in dat opzicht zijn we allemaal topsporters.

Enjoy yourself and don’t forget to show some true GRIT

Read more >
Sara Fletcher

Sara Fletcher

Personal Training

Sara trad toe tot de wereld van de fitness in 2008 door competitie wielrennen. Ze reed haar eerste wedstijd net 1 week na de aankoop van haar eerste koersfiets. Ze was gebeten, begon te trainen en zo koerste ze zich naar de top van het amateurwielrennen in de Verenigde Staten. Wielrennen veranderde haar leven door het gevoel van fitheid, de vrijheid om op twee wielen mooie plekken te bezoeken en de competitiedrang die haar uitdaagt steeds vooruitgang te maken.

In 2009 raakte ze geïnspireerd om anderen te helpen dezelfde kracht, vertrouwen en betere gezondheid te ontwikkelen door sport en fitness, zoals zij door wielrennen. Gedurende 4 jaar gaf ze individuele en groepstraining in de VS bij NW Personal Training / NW Women's Fitness Club in Portland, OR and Vancouver, WA.

Sara heeft diploma’s in ‘Personal Training’ van ‘the National Academy of Sports Medicine, ‘Nutrition Coaching (Voedingadvies)’ van ‘the American Council on Exercise’ en heeft ook een diploma in ‘Trainen bij kanker’. Ze begint nu aan haar 10de jaar wielrennen, waarvan het derde bij een Belgisch team en ze rijdt in het elite damespeloton in Europa.

"Mijn benadering van personal training is om niet alleen te werken aan het ontwikkelen van meer kracht, maar ook evenwicht, stabiliteit en veranderingen in levenstijl die op termijn vol te houden zijn. Iedereen zou moeten sporten of werken aan zijn algemene fysieke conditie om zo verantwoordelijkheid nemen voor zijn gezondheid. En dat doe ik graag op een toffe manier!"

Read more >
Matthias De Baerdemaeker

Matthias De Baerdemaeker

Personal Training

Matthias De Baerdemaeker is MSc. Lichamelijke opvoeding & bewegingswetenschappen, met specialisatie in de fysieke activiteit, fitness en gezondheid. Hij heeft bijkomend Personal Trainer diploma’s behaald, erkend door de Vlaamse Trainer School en AALO. 

Matthias werkt sinds 2009 als S&C-coach bij Sportoase Leuven en is als fysiek trainer bij de A-kern van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven (OHL) sinds 2013 verantwoordelijk voor het opstellen van de fysieke trainingen, zowel op individueel – als teamniveau. Hij verzorgt hierbij dagelijks de opwarmingen, load-management, testings en Return to Performance in de laatste stap na blessure. 

Mensen coachen is een passie voor Matthias, met zijn enthousiasme en gedrevenheid helpt hij iedereen in de praktijk verder naar een verantwoorde sportieve levensstijl. Hij blijft zich continu bijscholen met opleidingen zoals TRX, EXOS, olympisch gewichtheffen en is ook zelf actief in de fitnesswereld.

Als Personal Trainer bij GRIT zal hij jou begeleiden om je persoonlijke doelen te helpen bereiken, ongeacht of je een topsporter bent of je je eerste stappen zet naar een gezonder en actiever leven! 

Read more >
Thomas Deraedt

Thomas Deraedt

Thomas Deraedt studeerde af in 2004 als Bachelor Orthopaedic Technology aan de Katholieke Hogeschool Kempen en in 2006 behaalde hij zijn RIZIV-erkenning als orthopedisch technoloog (verstrekker | bandagist - orthesist).

Sinds 2004 is hij werkzaam bij de firma Aqtor!. Met de nieuwste materialen, de meest vooruitstrevende technologieën en eigen ontwikkelde, digitale toepassingen die Aqtor!  hanteert, kan er snel en accuraat gewerkt worden. Thomas werkt steeds vanuit de bewegingsmogelijkheden van de persoon, niet vanuit zijn/haar fysieke beperkingen. Hij stelt personen met mobiliteitsbeperkingen in staat hun bewegingsvrijheid terug te winnen. Dit in samenspraak met de geneesheer-specialist en/of een multidisciplinair team.

Thomas werkt voor het UZ Leuven en het ASZ Geraardsbergen voor de diensten orthopedie, traumatologie en revalidatie. Tevens werkte hij reeds voor het brandwondencentrum Oscare in Antwerpen en voor de Europa Ziekenhuizen te Brussel.

Read more >
Viktor Van der Veken

Viktor Van der Veken

Sportpsycholoog

Viktor Van der Veken studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de KU Leuven. Nadien volgde hij de opleiding Praktijkgerichte Sportpsychologie, eveneens aan de KU Leuven, om zich verder te specialiseren in de sportpsychologie. Om meer greep te krijgen op de onbewuste processen binnenin onze hersenen, volgde hij ook nog een opleiding over Limbic Coaching aan het Palo Alto Institute. 

Het is zijn doel om de atleet te helpen het beste uit zichzelf te halen. Dit bereikt men door het zelfinzicht in de eigen denkprocessen te versterken en nieuwe mentale vaardigheden aan te leren. Zijn focus is om de zelfredzaamheid van de atleet te versterken zodat deze zijn potentieel optimaal kan benutten. 

Viktor startte zijn carrière bij de Vlaamse Schermbond waar hij wordt ingezet als mental coach voor de topsportschool atleten. Verder werkte hij al met atleten uit allerlei sporttakken zowel individuele (schermen, tennis, atletiek, wielrennen, enz.) als teamsporten (voetbal, handbal, enz.). Maar ook met atleten van alle niveaus, of je nu een topatleet bent of een recreatieve sporter die de eigen grenzen wilt aftasten in beide gevallen kan je bij hem terecht om je mentale weerbaarheid te versterken en je prestaties te verbeteren. 

Read more >
Karolien Rector

Karolien Rector

Karolien Rector is een ervaren sportdiëtiste. Na haar opleiding als diëtiste behaalde ze een Masterdiploma Gezondheidsbeleid en Ziekenhuismanagement aan de KULeuven. Daarna volgde een doorgedreven specialisatie in de sportdiëtiek. Eerst via de opleiding ‘Sportvoeding’ aan de Han Hogeschool in Nijmegen (Nederland), vervolgens via de gerenommeerde opleiding ‘Sports Nutrition’ van het International Olympisch Comité (IOC, Lausanne, Zwitserland). Het begeleiden van sporters is haar passie! Heel wat sporters consulteerden haar reeds voor advies. Vaak zijn het professionals. Onder haar cliënteel vind je de tennistop, profvoetballers en -wielrenners, hockeyers, de nationale zeilploeg en vele toppers uit de ‘kleinere sporten’. Maar ook recreatieve sporters kunnen zeker bij haar terecht voor advies: al wie gezond en gepassioneerd wil sporten neemt zij graag in begeleiding.

Read more >
Samantha Kennes

Samantha Kennes

Administratieve assistente

Vanaf het begin in 2014 is Samantha het aanspreekpunt voor de patienten , staat ze in voor het verstrekken van de nodige informatie en het behandelen van de dossiers.

Vanaf  2018 is zij verantwoordelijk voor de secretariële ondersteuning van de artsen.

Read more >
Anneleen Bielen

Anneleen Bielen

Administratieve assistente

Vanaf 2018 heeft Anneleen ons secretariaat versterkt.

Zij is verantwoordelijk voor de secretariële ondersteuning van de physiotherapeuten en personal trainers.

Read more >
Rudi Diels

Rudi Diels

Sports Performance

Rudi Diels is Licentiaat in de Lichamelijke Opvoeding en Adviseur in de Lichamelijke Opvoeding met expertise in training en coaching. 

Hij is actief in de atletiek sinds 1987 en begeleidt individuele atleten waaronder verschillende Olympische atleten zoals Kim Gevaert, Elodie Ouedraogo en Michaël Bultheel.  

Rudi is ook nationale aflossingscoach 4x100m vrouwen sinds 2001. Met dit team behaalde hij in 2008 op de Olympische Spelen van Peking goud. 

Hij is coach binnen de Belgische delegatie voor de Olympische Spelen, Wereld Kampioenschappen en Europese Kampioenschappen sinds 1999.

Rudi was tevens hoofdcoach van het Belgisch bobslee team vrouwen van 2007 t.e.m. 2014. Met dit team behaalde hij een 6de plaats op de Olympische Winterspelen van Sochi. 

Hij heeft bovendien ervaring als physical coach in verschillende sporten waaronder atletiek, bobslee en tennis.

Read more >